Scroll up

Research & Development Engineer

Een gevarieerde job

Gaat jouw hart sneller kloppen van een uitdagende R&D functie in de machinebouw? Binnen deze functie lever je in nauw overleg met de organisatie een belangrijke bijdrage aan de toekomst van Innovatec. Hierbij werk je de ontwikkelprogramma's en de bijbehorende actieplannen uit. Je maakt deel uit van het R&D team.

Dat klink interessant! Maar wat doet Innovatec precies?

Innovatec is producent van innovatieve oplossingen voor de kuikenbroederij. Sinds 1991 kennen wij de wereld van de broederij automatisering en mechanisatie. Daarmee is Innovatec Europa's meest ervaren leverancier in dit gespecialiseerde vakgebied.
Vanuit onze hoofdvestiging in Asperen zijn al in meer dan 50 landen ruim 950 klantgerichte oplossingen geleverd. Van stand-alone units tot complete productielijnen. Het totale proces van verkoop, engineering, productie, montage tot en met After Sales & Service vindt in eigen beheer plaats.

En wat zijn de taken die bij deze functie horen?
 • Ontwerpen en testen van nieuwe en het verbeteren van bestaande machines en onderdelen,
 • Vertalen van de wensen van de opdrachtgever (zowel in- als extern) in een 3-D ontwerp,
 • Voeren van (technische) besprekingen met (internationale) leveranciers over in te passen producten/onderdelen,
 • Genereren, bedenken van praktische aanpassingen en introduceren van nieuwe technologieën en technieken op het gebied van werktuigbouwkunde en besturingstechnieken,
 • Volgen van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en deze omzetten naar realiseerbare proces- en productinnovaties,
 • Zorgdragen dat nieuwe ontwikkelingen correct gedocumenteerd worden en voldoen aan de geldige veiligheidsnormen.
   
Mooi bedrijf en een leuke functie! Wat voor type persoon zoeken jullie?

Je bent initiatiefrijk, een echte zelfstarter, maar ook een teamplayer. Je bent in staat een grote diversiteit aan taken tot je te nemen en niet bang om buiten de kaders te denken. Je kunt jezelf vastbijten in complexe technologische vraagstukken, zonder hierbij de commerciële haalbaarheid van het project uit het oog te verliezen.

Tevens voldoe je aan de volgende harde eisen:

 • Een werktuigbouwkundige opleiding op HBO/WO niveau,
 • Gerichte ervaring in de machinebouw,
 • Ervaring met Inventor of een gelijkwaardig tekenpakket,
 • Bereidheid om (incidenteel) internationaal te reizen,
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
Daar voldoe ik aan! Wat kan ik verwachten?

Een hecht bedrijf met korte lijnen. Dat betekent dat we makkelijk bij elkaar binnenlopen en snel kunnen schakelen. Je komt ook te werken in een dynamische en internationale werkomgeving; we zijn in ruim 50 landen actief. We hebben uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en geen dag is saai gezien de uitdagende technische projecten die het verschil maken in de markt. Tot slot is Innovatec een stabiel bedrijf dat tevens deel uitmaakt van de sterke EW GROUP.

De volgende zaken zijn bij ons vanzelfsprekend:

 • Marktconform salaris,
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden. Innovatec volgt de cao Metalektro, met daarin o.a. 27 verlofdagen en 13 adv-dagen, uitgaande van een fulltime werkweek. 
   
Interesse?

Dan zien we je cv en sollicitatiebrief graag tegemoet via solliciteren@innovatec.com. Vragen? Neem gerust contact op met Rudolf de Leeuw (Manager R&D) of Jannie van der Meijden (HR) via het algemene telefoonnummer +31 (0)345 642 995.

Voor meer informatie over Innovatec kun je terecht op innovatec.com.

Mail to a friend

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature is niet gewenst.

 

Volgende vacature 
'Boost your carreer'